Megjelent az 51/2013. (VI.05.) IH közlemény a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiákkal, így holnaptól lehet benyújtani a Rinya-Dráva Szövetséghez a Projekt Adatlapokat. A Helyi Bíráló Bizottság az első ülését 2013.06.14-én pénteken tartja, ahol a 2013.06.11-én kedden 18.00 óráig beérkezett projekt adatlapokat bírálják el. Ezt követően minden héten pénteken lesz Helyi Bíráló Bizottsági ülés, ahol mindig az adott héten kedden 18.00 óráig beérkezett projekt adatlapok kerülnek elbírálásra.

 

A projekt adatlapokat 2 példányban kell benyújtani, személyesen vagy könyvelt postai küldeményként (ajánlott, tértivevény) a Rinya-Dráva Szövetség címére, 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 71.

 

További információk és dokumentumok a "Stratégia" menüben érhetők el.

 

LEADER 2013. Pályázatok beadása lépésről lépésre

 

1. Projekt javaslatával bátran felkeresheti irodánkat, még a beadás előtt átnézzük, hogy megfelelő-e annak a kitöltése, így elkerülhető számos elutasítás, vagy a projekt adatlapok hiánypótoltatása.

 

2. A projekt adatlapok kitöltésénél kövesse a kitöltési útmutatóban leírtakat, különösen figyeljen az ügyfél vállalásai és a LEADER-szerűség bemutatására. A megfogalmazásnál törekedjen a világos és érthető, tömör megfogalmazásra, nem a mennyiség a minőség számít! Egyszerűbb és könnyebb ez az első pályázati kör, de komolyan kell venni, mert csak az alapján tud dönteni a Helyi Bíráló Bizottság, ami le van írva, viszont ami le van írva a projekt adatlapban, azt számon kérjük a második pályázati körben az MVH támogatási kérelemben is, ellenkező esetben nem kerül záradékolásra a pályázata és nem kaphat támogatást.

 

3. A projekt adatlapokat hiánytalanul kitöltve 2 eredeti példányban kell benyújtani az akciócsoport címére (Rinya-Dráva Szövetség, 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 71.) személyesen ügyfélfogadási időben, vagy postán könyvelt (ajánlott, tértivevényes) küldeményként, postai benyújtásnál a beérkezés időpontja számít a beadás időpontjának.

 

4. A benyújtási időszak 2013.06.06-án indul a térségünkben, innentől kezdve folyamatos a projekt adatlapok benyújtása a forráskimerülésről szóló IH közlemény megjelenéséig. A Helyi Bíráló Bizottság minden héten pénteken tartja ülését, ahol a megelőző kedden 18.00 óráig beérkezett projekt adatlapokat bírálják el. Az első Helyi Bíráló Bizottsági ülésre 2013.06.14-én kerül sor. A hiánypótoltatott projekt adatlapok csak akkor kerülnek elbírálásra, ha a végső hiánypótolt változat is beérkezett kedden 18.00-ig, ha ezt követően, akkor a következő ülés fogja tárgyalni.

 

5. A Helyi Bíráló Bizottság döntéséről már a következő munkanapon értesíti az ügyfelet postán vagy e-mailben, az ügyfél vállalása szerint. Szintén az üléseket követő első munkanapon feltesszük a honlapon a "Stratégia" menübe a jóváhagyott projekt adatlapok értékét intézkedésenként.

 

6. A jóváhagyott projekt adatlap birtokában 2013.06.17-től nyújthatja be a konkrétan kidolgozott, árajánlatokkal és más kötelezően előírt dokumentumokkal alátámasztott pályázatát az MVH elektronikus rendszerén keresztül. Figyelem, a támogatásokra a kötelezettségvállalások megtétele az MVH-s támogatási kérelmek alapján történik meg, azoknak a beérkezésének a sorrendjében!

 

7. Az MVH-s elektronikus felülethez való hozzáféréssel kapcsolatban kérje munkatársaink segítségét, illetve segítséget nyújtunk a támogatási kérelmek összeállításában is.

 

8. Az MVH rendszerében, ha elkezdte feltölteni a pályázatát, akkor 5 napja van arra, hogy azt beadja, ellenkező esetben az addigi feltöltései elvszenek, ezután viszont újra megkezdhető a feltöltés legkésőbb augusztus 31-ig, vagy forráskimerülésig. A pályázatok beadását követően 5 napig még lehet módosítani azokat a rendszerben önkéntesen, majd a beadott pályázat véglegesítődik.

 

9. A véglegesítést követően 3 napon belül kell kérni az Akciócsoportot a pályázat KR dokumentumának beküldésével, hogy záradékolja a pályázatot. Kérjük, hogy csak az 5 nap letelte után küldjék a záradékolási kérelmeket, mivel addig a pályázatok mellékleteit az Akciócsoport nem fogja látni, így záradékolni sem tud. Az Akciócsoport 3 munkanapon belül végzi el a záradékolást, melyről értesítést küld az ügyfélnek az Irányító Hatóságnak és az MVH-nak is. A záradékolásnál azokat a vállalásokat vizsgáljuk, amelyeket a projekt adatlapon megtett, illetve, hogy a projekt tartalma, célja szerint megegyezik-e a projekt adatlappal, illetve, hogy összegében 20%-ot meghaladó eltéréseket tartalmaz-e. Ha a záradékolást elutasítja az Akciócsoport akkor nem kaphat támogatást, ezért kiemelten ügyeljen az MVH-s kérelemnek a korábbi projekt adatlappal történő összhangban való kitöltésére. A záradékolt projektek összegéről intézkedésenként a záradékolást követő munkanapon a honlapunkon a "Stratégia" menüben tájékoztatjuk az ügyfeleket.

 

10. A beruházások a befogadó végzések kézhezvételét követően saját felelősségre megkezdhetők, a formailag megfelelő kérelmek esetében a támogató határozatok kiállítása kb. 3 hónapot vesz igénybe.

 

11. A támogató határozatok kézhezvételétől számított 6 hónapon belül meg kell kezdenie  a beruházást, ami azt jelenti, hogy elszámolást kell benyújtania a beruházási összeg legalább 10%-ával, amibe nem értendőek bele az úgynevezett egyéb költségek.

 

12. A projekteket legkésőbb 2014.12.31-ig kell befejezni, és legkésőbb 2015.01.31-ig kell benyújtani az utolsó kifizetési kérelmet. A kifizetési kérelmek összeállításában bátran kérje Akciócsoportunk segítségét.


2022. január
v h k sze cs p szo
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
2022. január

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa