Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2013-ban nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 104/2013. (XI. 14.) VM rendelettel érintett falusi szálláshelyek "napraforgós " Nemzeti Tanúsító Védjegy minősítésével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk:

 

A minősítés menetéről a letöltés linkre kattintva érhető el egy tájékoztató dokumentum, illetve a FATOSZ oldalán megtalál minden további szükséges információt. http://www.fatosz.eu/hu/szakmai+oldalak/nemzeti+tanusito+vedjegy/tudnivalok+a+vedjegyrol.html

 

Falusi szolgáltatók Minőségfejlesztése

 

I. Falusi szálláshelyek napraforgós Tanúsító védjegyrendszere:

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium az egyes szálláshely típusokhoz tartozó védjegyek kiadásának, nyilvántartásának rendszerét különböző szakmai szervezetekre bízta 2011 évtől. A falusi szálláshelyek védjegyrendszerét a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, a kempingekét a Kempingek Szakmai Szövetsége, a fizető-vendéglátókét ( városok, kiemelt üdülőkörzetek) a Magánszállásadók Országos Szövetsége koordinálja .

 

   A falusi szálláshelyek Napraforgós Tanúsító védjegy alapvető célkitűzése, a széleskörű és szakosodó szolgáltatásokkal, jó szakmai felkészültséggel rendelkező szálláshely-szolgáltatást nyújtó szolgáltatók pozitív megkülönböztetése a többi szálláshely-üzemeltetési engedéllyel rendelkező falusi szálláshely szolgáltatókkal szemben.

 

   A Nemzeti védjegyet elsősorban a marketing munkában lehet eredményesen kamatoztatni. A Nemzeti Tanúsító Védjeggyel rendelkező szolgáltatók felkerülnek automatikusan a FATOSZ honlapjára  valamint a MT. Zrt által működtetet NETA ( Nemzeti egységes Adatbázis)  rendszerbe is. A minőség garanciája a folyamatos, évenként megismétlődő ellenőrzés, illetve a szolgáltatók évenkénti szakmai továbbképzése is.

  A FATOSZ által kibővítet, a fakultatív szolgáltatások széles körét, ezen keresztül a szakosodás lehetőségeit is megteremtő, követelmény rendszer, a szolgáltatókat minőségfejlesztésre, magas színvonalú szolgáltatásnyújtásra valamint fogyasztó (turista) orientált szemléletű értékesítő munkára ösztönzi. A Védjegy minősítés  folyamata alapján a falusi szállásadók kérelmüket  a FATOSZ megyei falusi turizmus szervezetéhez  nyújthatják be .A benyújtott kérelmek alapján egy helyszíni szemlére kerül sor, majd ezt követően a Bíráló Bizottság elé kerül jóváhagyásra a kérelem. A sikeres pályázóval a FATOSZ 5 évre szóló védjegyhasználati szerződést köt átadva a kiérdemelt táblát és oklevelet.

 

  A napraforgós Tanúsító Védjegyének eljárási díjai 

 

1-8 férőhely

9-16 férőhely

30.000 Ft.

45.000 Ft.

 

A kérelem nyomtatvány és működési szabályzat a FATOSZ honlapjának szakmai menüpontján belül  Nemzeti Tanúsítő Védjegy almenüpontjából letölthető: www.fatosz.hu

 


2022. január
v h k sze cs p szo
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
2022. január

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa