Az idei Magyar Termék Nagydíj pályázaton 53 vállalkozó 58 pályázattal indult. A pályázaton részt vett a Dunaker Kft. is melynek sikerült elnyernie a díjat. A vállalkozás egyetlen somogyiként érdemelte ki idén az elismerést.

A barcsi kistérség számos játszóterén használhatják a gyerekek az immár Magyar Termék Nagydíjas játékokat. Játszóterek gyártásának gondolata már 4-5 évvel ezelőtt megfogant ám az ötlettől a megvalósításig évek teltek el. Eleinte az akácnak mint igazán magyar fafajnak a kereskedelmével foglalkoztak. Ezeket a nyugati piacra szállították ahol kültéri felhasználásba vonták őket. Állattartó létesítményeket illetve játszóterek is készítettek. Az ötlet tehát innen származott, mondta el Palaczki Gábor a Dunaker Kft. kereskedelmi igazgatója. A játékok magyar alapanyagból készülnek a Magyarországon található legjobb minőséget képviselő akácfából. Magyar művészeti és műszaki tervezéssel, és magyar munkáskezekkel alkották meg és állították össze a játékokat. A környék iskoláit és óvodáit is bevonták a fejlesztésekbe, így próbáltak ötleteket szerezni a gyerekektől és azokat a fizikai világba átültetni, nyilatkozta a kereskedelmi igazgató a barcsi Hír7-nek. A Dunaker Kft. a Pumi játékeszköz család hat tagjával pályázott a Magyar Termék Nagydíjra. A mászóvárral, a körhintával, lengőhintával, rugós lovacskával egy mérleghintával és kötélpályával. A díjkiosztót a parlamentben tartották ahol 58 termék érdemelte ki a hazánkban egyedülálló rangot jelentő minősítést. A Magyar Termék Nagydíj pályázat célja, hogy elismerje és díjazza a kiváló minőségű, Magyarországon gyártott és forgalmazott termékeket, szolgáltatásokat. A vállalkozásnak a díj megnyerése után a jövőre nézve is vannak tervei, hiszen sérült gyermekek számára is szeretnének fejlesztőeszközöket gyártani.

Forrás: http://barcshirado.hu/kozelet/magyar-termek-nagydijas-lett-a-barcsi-vallalkozas

Az ÚMVP III. tengelyben nyertes Babócsa SE, településén már PUMI játszótéri elemekből építette ki a gyerekek számára a játszóteret, így mint bemutatóhelyként is funkcionál a térségi sikeres projekt!

Gratulálunk!!!

 

 

 

RDSZ

 


2022. január
v h k sze cs p szo
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
2022. január

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa