Augusztus hónapban a LEADER pályázatok eredményhirdetését követően számos falunapi, közösségi rendezvényt tartottak meg a környékbeliek a támogatásoknak köszönhetően.
Csokonyavisontán három napig sült a kalács, miközben kocsihajtó verseny és számos kulturális produkció várta az érdeklődőket a faluban és fürdőn egyaránt.
Szulokban a határontúli kapcsolatokra helyezték a hangsúlyt, a németajkú községben a német nemzetiségi hagyományok őrzése régóta tapasztalható. Már óvodás korban odafigyelnek a nyelvtanulásra, a kulturális hagyományok átadására, a falunap szintfoltja volt a helyi óvodások bemutatkozása a színpadon, de emellett a párhuzamosan futó zenei és sportprogramok sem maradtak el.
 A nagyatádi kistérség területén fekvő Háromfán közben a réteseket készítették százszámra. A negyedik alkalommal megrendezett Hagyományok Napján a rétes sütők versenyében nagy volt a harc. A tökös-mákos, harcsás, túrórudis különlegességek között a hagyományos meggyes és túros rétes szinte „szóhoz sem jutott”. A helyi Háromfai Dalnokok adták a leghosszabb műsort, de felléptek az Interoperett művészei, Charlie és Márió a harmonikás is.
A LEADER rendezvények azonban még nem értek véget, Potony, Tótújfalu a horvát kisebbség tart közösségi napot, míg Taranyban a helyi étel különlegesség a „buncek” készítésében hirdetnek versenyt.
A falunapokon szívesen látott vendégként fogadták a Rinya-Dráva Szövetség Akciócsoportot, akik külön sátorprogramban vidékfejlesztéssel kapcsolatos játékokkal szórakoztatták az érdeklődőket.


Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa