Tisztelt tagok, pályázók!

A vidékfejlesztési programok a Tanács 1698/2005/EK rendeletének 86. cikke alapján félidős értékelés tárgyát képezik. Ennek megfelelően jelenleg folyik az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program félidős értékelése. A félidős értékelés a Program előrehaladását, az elért hatásokat, a megvalósítás eredményességét és hatékonyságát vizsgálja a kitűzött célok tükrében. Az értékelés elsődleges célja, hogy azonosítsa a végrehajtás azon tényezőit, amelyek hozzájárulnak, vagy éppenséggel akadályozzák a Program sikeres megvalósulását, és a feltáró munkára alapozva változtatási javaslatokat fogalmazzon meg a végrehajtási időszak második felére vonatkozóan.

Ennek következtében elkészült egy a LEADER program átalakításáról szóló társadalmi vitaanyag, melyhez Ön is hozzászólhat, amit Ön is véleményezhet 2010. november 21-ig a www.mnvh.eu weboldalon.

A feldolgozott visszajelzéseket 2011. tavaszáig értékelik és a Vidékfejlesztési Minisztérium reményei szerint egy sokkal inkább a pályázók igényeinek megfelelő új pályázati ciklust tudnak indítani.

Kérjük segítsék az átalakítást véleményük elküldésével!

A társadalmi vitaanyag letölthető itt!


Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa