FELHÍVÁS

 

Fiatalok vállalkozóvá válása tárgyú támogatási kérelemhez

 

 

Magyarország Kormánya felhívása a vállalkozásindítással, vállalkozás-fejlesztéssel kapcsolatos szolgáltatásokat végző vállalkozások, nonprofit és egyéb, nem nyereségérdekelt szervezetek részére a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítése érdekében.

A Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a 15-25 év közötti fiatalok munkanélküliségének csökkentését, a foglalkoztatási lehetőségeik bővülését a vállalkozóvá válást és az induló vállalkozások fejlesztését szolgáló intézkedések révén.

A cél elérését a Kormány a vállalkozásindítással, vállalkozás-fejlesztéssel kapcsolatos szolgáltatásokat az elmúlt 3 évben tevékenységi körben végző vállalkozások, nonprofit és egyéb, nem nyereségérdekelt szervezetek és a vállalkozói szemléletű 18-25 év közötti fiatalok közötti együttműködéssel tervezi megvalósítani a felhívásban foglalt feltételek mentén.

 

Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:

- a benyújtott projektjavaslatokat a benyújtási határidőtől számított 30 nap alatt elbírálja. A felhívásra beérkező támogatási kérelmek az eljárásrendi jogszabály alapján, standard kiválasztási eljárásrend alapján kerülnek elbírálásra.

- a felhívás feltételeinek megfelelő legjobb projekteket 93 millió Ft - 306,9 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti.

 

A támogatási kérelmet benyújtó szervezetek az együttműködés keretében vállalják, hogy:

- projektjük megvalósításával hozzájárulnak a fiatal vállalkozók számának növekedéséhez, a fenntartható növekedést szolgáló önfoglalkoztatás erősítéséhez, a munkahelyteremtés elősegítéséhez,

- az életképes üzleti ötlettel rendelkező fiatalokat komplex szolgáltatással támogatják üzleti tervük elkészítése érdekében, és a vállalkozóvá válásra történő felkészülésben,

- a konstrukció keretein belül a többi régióban működő vállalkozásfejlesztést végzőszervezetekkel azonos elvek és közös módszertanok mentén bonyolítják le a programot. 

 

A pályázatok benyújtásával kapcsolatosan bővebb információt talál az alábbi linken:

http://palyazat.gov.hu/doc/4386


2021. november
v h k sze cs p szo
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
2021. november

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa